Cosplay för alla!


"Most cosplay makers are motivated by their love for pop culture, the process, and the friends they've made through the activity."


Ordet cosplay är i själva verket en förkortning för för costume play som innebär att anamma en karaktär både i utseende och insida. Det kan vara vilken karaktär du vill, vare sig det är från spel, film, tidningar, tidsera..även egenpåhittad karaktär. Så länge du inte ska vara med och tävla så finns det inga regler att följa! Inga regler för hur du ska göra, vad du ska ha på dig eller hur du ska vara, cosplay är till för alla!

Cosplay i Sverige är ett snabbt växande intresse och har bara vuxit sig större och starkare med åren och fler får upp ögonen för denna nördkultur som tagit oss med storm!

Cosplay-SM är Sveriges största nationella tävling inom Cosplay. Dock har Sverige idag ett stort antal tävlingar i olika klass runt om i hela Sverige. Tävlingarna avgörs inför publik och en jury där deltagarna visar upp sitt skapande. Ibland är själva uppvisandet en slags catwalk, ibland monolog, dansnummer eller en scen ur karaktärens liv. Vinnaren från vissa tävlingar i Sverige resulterar till en golden ticket, kval till Svenska mästerskapen i Cosplay, som i sin tur kvalar till Nordic Cosplay Championship!OM WESTCON COSPLAY

Westcon Cosplay startades 2014 i Kungsbacka med cosplay-vännerna i fokus. Ett stort behov av cosplaymaterial syntes i Sverige men var svårt att få tag på vilket resulterade i att dyra köp gjordes från utlandet. Vår tanke var att samla alla material från jordens hörn på ett ställe som var lättillgängligt och billigare för samtliga cosplayare i Sverige!

Idag kan Westcon erbjuda ett komplett koncept till din karaktär från start till mål. Produkterna som säljs är både byggmaterial av många olika sorter samt många olika tillbehör för att göra klart ditt projekt.

Vi samarbetar stolt med Svenska cosplayföreningen som arbetar för att  bredda kunskapen inom cosplay. Vi är även med och sponsrar ett antal cosplayevenemang/tävlingar varje år som tex. Steelseries cosplaytävling på Dreamhack. 

Vi finns här för dig som precis fått reda på vad cosplay är, och dig som har cosplayat i tiotals år ;) Vi finns här för dig som vill exprimentera med nya material och dig som inte kan få nog av de gamla vanliga! Är du privatperson, grupp, cosplay-artist, förening, teater, museum, kommun/landsting, företag så är du välkommen!

Vi är så tacksamma att arbeta med alla dessa underbara cosplayare varje dag, deras inställning, vision och glädje ger oss alla den inspiration som krävs för att fortsätta dagen med ett stort leende på läpparna. Kärlek till er alla!